Verwerking op hoge snelheid

AGF producten verpakken in plastic folie:

De feiten op een rij

Veel AGF producten worden verpakt in plastic folie en dat is terecht. Wij zetten alle voordelen nog eens op een rij.

Efficiënt

Folie is zonder hapering verwerkbaar op de snelste verpakkingsmachines. Goede kwaliteit is zeer betrouwbaar en constant. Per lopende meter is het een relatief zeer goedkoop verpakkingsmiddel. Folie kan uitstekend bedrukt worden en zo etiketten overbodig maken.

Houdbaarheid

In de juiste folie blijven AGF producten zeker langer houdbaar. Het product is hygiënisch verpakt terwijl het duidelijk & smakelijk zichtbaar blijft. De folie kan bedrukt worden met voedingsinformatie, promotie of andere bedrijfsinformatie.

Milieuvriendelijk

Het kost weinig energie om folie te produceren, folie heeft een relatief lage CO2 impact. Het is licht en daardoor makkelijk te transporteren. Folie is 100% recyclebaar, tot in het oneindige. Door het gebruik van folie wordt er minder voedsel verspilt.

Voedselveilig

De juiste folie voldoet aan alle Europese voedselveiligheidswetgeving en zou op verzoek geleverd moeten kunnen worden met geauditeerde kwaliteitscertificaten.

Veelzijdig

Er zijn zeer veel soorten (en kwaliteiten!) folie voor alle verpakkingsmachines en AGF toepassingen. Folie is er met en zonder barrière, met allerhande beluchting, bedrukt of onbedrukt en met of zonder anti-condens werking (hier zijn grote verschillen!).  Het advies van een goede foliespecialist kan echt wonderen doen voor een AGF product.

Plastic Soep

Wij kennen allemaal de plastic soep en vervuiling door plastic zwerfafval op land en in water. Dit is een mondiaal probleem. Afval wordt gemaakt door mensen en mensen vervuilen. Het is een gedragsprobleem. In de AGF keten kunnen we allemaal een steen bijdragen aan de circulaire economie door brede bewustwording te creëren voor het nut van plastic recyclage.

Nieuwsoverzicht