Carrefour 6-kleuren bedrukte krimpfolie verpakking

Bedrukken van krimpfolie: waar een wil is, is een weg.

 

Kan glasheldere krimpfolie bedrukt worden?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld en ons antwoord is meestal  “Ja, maar…”. Het is namelijk technisch zeer complex om te realiseren en vereist het combineren van krimpfolie- & krimpproces- expertise met kennis van drukwerk en de machine waarop de folie verwerkt zal worden.

Het project: 6-kleuren bedrukte verpakking voor Carrefour

Pauwels Sauzen wilde 6 saus potjes samenkrimpen in een met 6-kleuren bedrukte glasheldere krimpfolie. Een ontwerp met veel tekst die precies op de juiste plek moest staan na krimpen. Op advies contacteerde men Christine Ayachi Amor van Flex Film. Zij ging als enige in de Benelux deze uitdaging aan. Met succes.

De aanpak

Christine formeerde een werkgroep met daarin vertegenwoordigers van klant (Pauwels Sauzen), professionele verpakker (ZKW maatwerkbedrijf), drukplaat specialist (Athena Graphics) en machine expert (Alfa Technics). Voor een goede inkthechting wordt de krimpfolie behandeld, waardoor de folie zeer stroef wordt.

De uitdaging

De uitdaging was dan ook 2-ledig:

  • hoe krijgen we de tekst precies op de gewenste plek na krimpen
  • hoe houden we de productiviteit van de machine op peil

De oplossing

Een reeks van testen wees uit dat er een toevoeging nodig was aan de verpakkingsmachine om te zorgen dat de productiviteit op peil bleef . Een speciale opbouw van de drukplaten was nodig om de tekst consistent op de juiste plaats te krijgen na krimpen.

Het project werd gerealiseerd op FP26 folie van Flex Film onder begeleiding van Christine Ayachi Amor.

Voor meer informatie: christine@flexfilm.be

Nieuwsoverzicht