Flexfilm

Bedrukking in zes kleuren

Flex Film bedrukt glasheldere krimpfolie verpakking voor Carrefour.

Onlangs bedrukte Flex Film voor Carrefour een glasheldere krimpfolie verpakking. In de verpakking zitten zes sauspotjes van de toonaangevende sauzenproducent Pauwels. De verpakking is bedrukt in zes kleuren met veel tekst; tekst die precies op de juiste plek moest staan na het krimpen. Een zeer technisch en complex proces. Het vereist immers expertise in krimpfolie verpakkingen; maar ook kennis van drukwerk en kennis van de machine waarop de folie verwerkt wordt. Het project werd succesvol begeleid door Christine Ayachi Amor van Flex Film.

De aanpak
Christine formeerde een werkgroep met daarin vertegenwoordigers van Pauwels Sauzen, verpakkingsprofessionals van ZKW in Herentals, deskundigen van verpakkingslithograaf Athena Graphics en de machine expert Alpha Technics. De uitdaging waarvoor de werkgroep zich gesteld zag, was tweeledig:

  • hoe krijgen we de tekst precies op de gewenste plek na krimpen?
  • hoe houden we de productiviteit van de machine op peil?

De oplossing
Een van de research and development activiteiten van de werkgroep was de hechting van de inkt. De werkgroep constateerde dat voor een goed inkthechting de krimpfolie van Flex Film (FP26© folie) behandeld moest worden, zodat deze stroever werd en zich beter hechtte aan de drukinkt. Daarnaast moest aandacht geschonken worden aan het ontwerp, de werktekening en de lithografie van de bedrukking. Zo was een speciale opbouw van de drukplaten nodig om de tekst consistent op de juiste plaats te krijgen. Tot slot moest de verpakkingsmachine van Hugo Beck een aantal aanpassingen ondergaan zodat dat de productiviteit op peil bleef. Na een aantal testen werd ook deze uitdaging succesvol opgelost door de werkgroep.

Voor meer informatie: christine@flexfilm.be

Scroll naar top