Flexfilm

Flex Film broccoli verpakkingsspecialist bij uitstek

Broccoli in plastic blijft langer vers.

Niet alleen komkommers en champignons, maar ook broccoli is een zeer kwetsbare groente. De groente verbrandt zeer snel zuurstof en droogt zonder plastic snel uit. Om te zorgen dat broccoli langer goed blijft en minder snel geel wordt, zijn twee zaken belangrijk: een snelle koeling en een goede folieverpakking.

Snelle koeling

Na het oogsten van een broccolistronk is het belangrijk deze snel in een koeling op te slaan met een temperatuur van onder de 5°C. Voor een optimale houdbaarheid moet dit binnen 24 uur gebeuren, maar hoe eerder… hoe beter.

Betrouwbare krimpfolie
Vanuit de koelcellen wordt de broccoli veelal in glasheldere krimpfolie verpakt. Dankzij de zuurstof regulerende werking van de krimpfolie blijft de verpakte broccoli tot wel zes dagen langer vers dan niet verpakte broccoli. De meest efficiënte verpakkingsmethode van broccoli is het krimpen in glasheldere krimpfolie met anti-condens eigenschappen. Omdat het verpakken van broccoli in hoog tempo gaat (zo’n 50 broccoli per minuut) is de betrouwbaarheid van de krimpfolie zeer belangrijk. Als marktleider in de Benelux met krimpfolie voor broccoli biedt Flex Film deze betrouwbaarheid met haar kwaliteit FPAF© krimpfolie.

MAP transportzakken voor broccoli op ijs
Voor het transport van de broccoli vanuit de koelcellen naar de afnemers heeft Flex Film speciale transportzakken voor het vervoer van broccoli op ijs ontwikkeld. De zakken zijn er in een versie van zes en van negen kilo. De MAP transportzakken zijn laser geperforeerd en hebben anti-condens eigenschappen voor een houdbaarheid van ruim acht dagen.

Voor meer informatie: jeroen@flexfilm.nl

Scroll naar top