Flexfilm

Krimpfolie in opmars

Steeds meer paprikaproducenten en retailers zijn er van overtuigd dat het verpakken van paprika’s ervoor zorgt dat de smaak en houdbaarheid van de paprika’s gewaarborgd blijft. Afgelopen jaar constateerde Flex Film dat in de oogstperiode van paprika (deze loopt van maart tot november) meer paprika’s verpakt zijn in glasheldere krimpfolie dan in het jaar daarvoor. Door het verpakken met krimpfolie wordt de zuurstof gereguleerd waardoor het vochtgehalte van de paprika langer op peil blijft en deze dus niet uitdroogt.  Op kamertemperatuur blijft een verpakte paprika tot wel zes dagen langer houdbaar dan een niet verpakte paprika. Daarnaast heeft een verpakking uiteraard ook hygiënische voordelen.

 

Verpakken
Het verpakken van paprika’s in krimpfolie is een efficiënte en effectieve manier van inpakken. Zo verpakken verpakkingsmachines op hoge snelheid zo’n 90 paprika’s per minuut. En de kostprijs van de folie is met minder dan 1 eurocent per paprika laag. Flex Film heeft een breed assortiment aan glasheldere krimpfolie voor paprika’s op voorraad.

 

Voor meer informatie: thijs@flexfilm.nl

Scroll naar top