Broccoli Transit Bag

De Nederlandse Broccoli is er weer!

De broccoli oogst gebeurt van eind mei tot en met eind september (duur seizoen afhankelijk van veel variabelen waaronder het weer). Broccoli is een groente die zeer snel ademt. Om snelle veroudering tegen te gaan en de broccoli vers te houden zijn 2 zaken van belang:

Snelle koeling

Na oogst worden de stronken als het ware in coma gebracht door de kooltjes binnen 24 u op een temperatuur onder de 5°C te brengen in grote koelcellen.

Goede (folie) verpakking

Vanuit de koelcellen verpakt men de broccoli veelal in folie voordat de kolen naar de afzetkanalen gaan. In folie verpakte broccoli blijft tot wel 6 dagen langer vers dan onverpakte broccoli.

Krimpfolie meest efficiente verpakking voor individuele broccoli stronken

De meest efficiënte folie voor het verpakken van de broccoli is het krimpen in glasheldere krimpfolie met  anti-condens eigenschappen. Er worden wel 50 stronken broccoli per minuut verpakt dus de betrouwbaarheid van de folie is zeer belangrijk. Flex Film biedt deze betrouwbaarheid met haar kwaliteit FPAF en is marktleider in de Benelux met krimpfolie voor Broccoli.

MAP transportzakken voor broccoli

Flex Film heeft ook 6- en 9 kilo transportzakken voor het vervoer van broccoli. Deze zakken zijn laser geperforeerd en hebben anti-condens eigenschappen voor een houdbaarheid van ruim 8 dagen.

Voor meer informatie: monique@flexfilm.nl

Broccoli in krimpfolie

Broccoli wordt op hoge snelheid verpakt

Nieuwsoverzicht