Flexfilm

Flex Film introduceert innovatieve BioBased Krimpfolie

Een belangrijk onderdeel van de transitie naar een circulaire economie is het afstappen van fossiele grondstoffen. Naast de recyclestroom, spelen biobased grondstoffen hier een belangrijke rol. Het concept van biobased folie is niet nieuw, de eerste toepassingen brachten echter een aantal problemen met zich mee:

  • Het wordt gemaakt op basis van rietsuiker of aardappelzetmeel, wat betekent dat er (vaak) kostbare landbouwgrond voor wordt gebruikt.
  • De rietsuiker die wordt gebruikt voor de productie van deze folie komt uit Brazilië, wat getransporteerd moet worden richting Europa. Dit brengt extra CO2 uitstoot met zich mee.

Nieuwe generatie

Flex Film brengt nu een nieuwe generatie BioBased krimpfolie op de markt gemaakt van verschillende soorten reststromen. Denk hierbij aan het restproduct van houtpulp voor de papierproductie (tall oil) of gebruikt frituurvet. Dit kan beide teruggebracht worden tot het basisproduct voor plastic.

Omdat het basisproduct hetzelfde is als bij fossiele grondstoffen, is het eindproduct volledig gelijk als de traditionele folie met alle hoogwaardige eigenschappen die hier bij horen. Daarbij brengt het innovatieve product de volgende voordelen met zich mee:

  • Het vervangt het gebruik van eindige, fossiele brandstoffen
  • Het product is 100% recyclebaar
  • Er is geen competitie met kostbare landbouwgrond
  • Er is geen verandering van grondgebruik nodig
  • Er is een stuk lagere C02 uitstoot bij het vervoer van het product ten opzichte van huidige BioBased folies op basis van rietsuiker.
  • Het product is ISCC+ gecertificeerd, wat zekerheid geeft over de duurzame origine en de traceerbaarheid

Al met al is dit nieuwe product een geweldige stap in de goede richting als het gaat om duurzaam verpakken en een circulaire plastic economie. Flex Film zal zich blijven oriënteren op meer of betere alternatieven en blijft haar klanten helpen met het verminderen van het plasticverbruik. Bent u geïnteresseerd in de BioBased krimpfolie of heeft u een ander duurzaam verpakkingsvraagstuk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Scroll naar boven