Flexfilm

Flowpack folie

Flex Film heeft een zeer breed assortiment flowpack folies. Onze specialisatie ligt bij bedrukte folie. Deze folie wordt vrijwel altijd op maat gemaakt en bedrukt, passend bij de wensen en eisen die de klant aan de folie stelt. De folie kan daarnaast macro of hot needle geperforeerd worden.

Graag geven wij inzicht in onze flowpack folie varianten.

BOPP​

BOPP – staat voor Bi-.Oriented PolyPropylene oftewel bi axiaal georiënteerde polypropyleen. BOPP folie bestaat uit drie lagen: een kern van polypropyleen (PP) met daarop aan beide kanten een coating van polyethyleen (PE) en heeft mogelijkheid tot Macro of Hot Needle perforatie. Alle onderstaande varianten ontstaan door toevoegingen in, op of aan deze folie.

BOPP MODIFIED ATMOSPHERE

BOPP MODIFIED ATMOSPHERE – Deze SAP FRESH® folie zorgt voor langere houdbaarheid, minder gewichtsverlies en minder verkleuring van de producten. De flowpack folie is standaard voorzien van anti-condens eigenschappen en heeft een onzichtbare laserperforatie. De laserperforatie wordt op maat gemaakt, volledig afgestemd op het product en het gewicht van het product. Producten die langer vers en houdbaar blijven in SAP FRESH® folie zijn o.a. witlof, prei, spruiten, asperges, kruiden, aardappel, sla, radijs, aardbeien, frambozen, bananen en bloembollen.

BOPP MAGNETRON

BOPP MAGNETRON – Deze COOK’NSAP® folie is bestemd voor het opwarmen en verhitten van producten in de magnetron. Dit gebeurt snel en homogeen, waardoor de smaak bewaard blijft. Om gecontroleerd stoom uit de verpakking te laten ontsnappen, gaat de folie tijdens de bereiding op één punt van de verpakking los. COOK’NSAP® folie wordt veel gebruikt voor verse producten zoals broccoli, bloemkool, aardappelen, paksoi en asperges. Maar ook voor de bereiding van snacks en kant-en-klaar maaltijden is de folie uitermate geschikt.

BOPP HIGH BARRIER

BOPP HIGH BARRIER – Dit nieuwe type (mono-materiaal) folie zorgt voor een hoge barrière tegen zuurstof. Omdat deze folie een sta-in-de-weg is voor zuurstof, blijven hiermee verpakte producten langer houdbaar. BOPP HIGH BARRIER wordt gebruikt voor het verpakken van verse producten zoals groente, kaas en vlees.

BOPP ANTI-CONDENS

BOPP ANTI-CONDENS – ANTI-CONDENS folie voorkomt dat er druppelvorming plaatsvindt aan de binnenzijde van de verpakking. Het ingepakte product blijft dan goed zichtbaar. Veel voorkomende toepassingen zijn gesneden groenten, banket en speculaas.

LAMINAAT FOLIE

LAMINAAT FOLIE – Laminaat folie bestaat uit twee of meer foliesoorten die op elkaar gelamineerd zijn. Dit lamineren gebeurt om de folie sterker te maken, de lasbaarheid te verhogen en/of om de folie bepaalde barrière eigenschappen te geven.  Er zijn veel varianten beschikbaar. Veel voorkomende laminaten zijn OPP/ OPP – PET/PE – PET/CPP – PET/OPP en PET/PE/EVOH/PE.

POLYETHYLEEN FOLIE

POLYETHYLEEN FOLIE – wij leveren deze sterke meerlaagse PE-folie in een glanzende en transparante versie of in een ingekleurde versie. We kunnen ook polyethyleen folie leveren met een bijzondere stevige las, zodat er probleemloos poeders, zware- en/of natte producten in verpakt kunnen worden. Polyethyleen folie is uitstekend te perforeren en te bedrukken met iedere gewenste boodschap.

BIODEGRADEERBARE FOLIE

BIODEGRADEERBARE FOLIE – Deze folie is biologisch afbreekbaar (EN13432) doordat hij gemaakt is van plantaardige grondstoffen (maïs of aardappel). Biodegradeerbare folie is beschikbaar in twee versies: een zeer glanzende en transparante versie en een minder transparante versie.

BIO-BASED FOLIE

BIO-BASED FOLIE – BIO-BASED FOLIE is een flowpack folie die gemaakt is van grondstoffen zoals suikerriet, maïs of aardappelen. De duurzaamheid van deze folie zit in de neutraliteit van CO2 uitstoot.
Maar… Flex Film stelt hierbij wel de vraag of het verstandig is kostbare landbouwgrond in te zetten voor de productie van grondstoffen voor folie.

Flex Film investeert in kennis; onverminderde focus op duurzaam

Jeroen en Tom Kruiper zijn geïnterviewd door Verpakkingsmanagement.

In het artikel delen ze hun blik op de verpakkingsbranche en geven ze aan wat de uitdagingen zijn rondom duurzaam verpakken.

Let op!

Let op! Wil je biodegradeerbare folie gebruiken? Wij adviseren om deze biologisch afbreekbare folie alleen bij zeer specifieke doelstellingen te gebruiken.

Wil je meer weten? Bezoek dan onze pagina over duurzaamheid  of neem contact met ons op, op nummer +31 182 388 700. Een e-mail sturen kan uiteraard ook: info@flexfilm.nl

Heb je vragen over onze flowpack folies?

Wil je graag weten wat voor jouw product de beste verpakking is?

Neem contact op met ons op nummer +31 182 388 700

of stuur een e-mail naar info@flexfilm.nl

We helpen je graag verder.

Flex Film

We hebben een oplossing of we ontwikkelen er één!

Wij hebben uw

Flowpack oplossing!

15987
Scroll naar boven