Flexfilm

Henk Jan van den Haak

algemeen directeur Novosan

Novosan is producent en specialist in professionele reinigingsdoekjes en allerlei soorten poetsdoeken uit het hogere segment, zoals microvezeldoeken. Het in Waddinxveen gevestigde bedrijf levert haar producten voornamelijk aan Europese klanten, maar ook daarbuiten. Dat geldt ook voor het product waarvoor Flex Film sinds 2020  de verpakking levert: desinfectiedoekjes. “In het begin van de Corona pandemie was er een enorme behoefte aan ontsmettingsproducten”, vertelt Henk Jan van den Haak.

 

“Novosan heeft hier op ingespeeld met alcohol desinfectiedoekjes. Voor deze doekjes waren wij op zoek naar een speciale verpakking. De verpakking moest luchtdicht zijn -zodat de alcohol niet vervliegt, een hersluitbare kleefstrip hebben en bedrukt kunnen worden. Onze zoektocht eindigde al vrij snel bij Flex Film. Zij dachten vanaf de kennismaking constructief mee en hadden in een kort tijdsbestek een geschikte folieverpakking voor ons. Een verpakking tegen een marktconforme prijs en een hoge kwaliteit. En dat is bij ontsmettingsproducten heel belangrijk: als de alcohol uit de verpakking ontsnapt zijn de doekjes onbruikbaar als ontsmettingsmiddel. En dat konden we in de Corona tijd zeker niet gebruiken”, aldus de algemeen directeur.

"Op maat gemaakte verpakking voor onze desinfectiedoeken."

Flex Film investeert in kennis; onverminderde focus op duurzaam

Jeroen en Tom Kruiper zijn geïnterviewd door Verpakkingsmanagement.

In het artikel delen ze hun blik op de verpakkingsbranche en geven ze aan wat de uitdagingen zijn rondom duurzaam verpakken.

Scroll naar boven